dimecres, 16 de gener del 2013

L'anatomia asimètrica dels collons



Alberto Fabra Part és un aparellador i polític valencià, afirma la Viquipèdia. Ha estat alcalde de Castelló, ciutat en què va nàixer, i des del 28 de juliol de 2011 fa de Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana (a partir d’ara, MHP). Alberto Fabra Part era verge en el món de Twitter fins que, l’1 de gener de 2012 (fa poc més d’un any) hi va inaugurar un compte: @AlbertoFabra, signant-hi com a “gabinet de comunicació”. S’estrenava així: Quiero daros personalmente la bienvenida. Y desearos un Feliz Año Nuevo. Un abrazo. Alberto.
 
 Des d’aquell 1 de gener de 2012 fins ahir 15 de gener de 2013, el MHP ha publicat 835 tuits. D’aquests, tan sols n’ha escrit 30 en llengua catalana, anomenada valencià entre els fills il·legítims de Jaume I que vivim riu Sènia avall. M’acusaran de molts fets i càrrecs delictius: de friqui, de queferós, de mercenari a sou d’un lobby catalanista anomenat Observatori de la Llengua... perquè aquestes coses no les fa ningú: repassar tots els tuits de l’MHP per trobar-hi restes de la llengua pròpia dels valencians (segons resa l’Estatut), i quantificar-les, comparar-les, analitzar-les i extraure’n conclusions. Doncs no. Sóc una mica maniós, això sí, i em diagnosticaren colon irritable lleu fa cinc anys; a més, cada dia laboral menge de calent a ca ma mare, tot i estar-ne emancipat. Alberto Fabra Part, tornem-hi, sols ha escrit, com deia abans, 30 tuits en català d’un total de 835, el 3,5% del total. Aquestes són les xifres dels tuits en valencià publicats pel MHP, ordenats de més nou a més antic:
 
1 gener 2013: 5
9 octubre 2012: 10
25 setembre 2012: 4
13 juliol 2012: 3
8 juny 2012: 1
16 març 2012: 1
3 febrer 2012: 1
23 gener 2012: 1
11 gener 2012: 2
10 gener 2012: 1
2 gener 2012: 1

Com poden comprovar, el MHP, tot i que ens discrimina descaradament, als valencianoparlants, mostra una certa deferència en les dates especials, les marcades en el calendari: Any nou i la Diada del País Valencià (el 9 d’octubre) sobretot. Se’n recorda de nosaltres! Imagine els del gabinet de comunicació, de NNGG, abillats amb polo de Tommy, una polsereta amb la bandera espanyola en la monyica dreta, menjant-se les ungles, entre rialletes i dient: –!Uy, qué rebeldes somos, Santiago, hemos tuiteado diez veces en valenciano en el día grande de la Comunidad! ¿No se notará mucho? Álvaro, nano, tranquilo, todo está bajo control (i posaran els llavis en forma de cara de peix, com fidelment reprodueix Xavi Castillo en els seus bolos).

Aquesta visió asimètrica, passiva, vergonyant del bilingüisme (i del plurilingüisme) del nostre MHP es veu de forma totalment normal en el seu món espanyol. Ell i els seus coreligionaris, assimilats hispànicament, ho perceben del tot normal. L’asimetria lingüística del MHP és tan normal com la caiguda asimètrica dels testicles dels mascles humans. Si el MHP s’observa cara a l’espill del gimnàs, nuet, i veu que l’ou esquerre li penja de forma natural més que no pas l’altre, per què no ha d’ésser totalment natural tuitejar més en una llengua que no en altra? O és que els collons pengen al 50%? Doncs no, el castellà, com l’ou dret, té una posició més elevada que l’ou esquerre i que la llengua catalana. (El que em suposa un esforç cognitiu superior és imaginar Rita Barberà observant-se l’asimetria anatòmica dels seus pits davant l’espill de la calaixera.)
 
Amb tot, la llengua catalana és la dinovena més utilitzada a Twitter, segons un estudi de la Universitat de Cornell a Nova York. La dihuitena és el xinés. De sis mil llengües que hi ha al món, i de la seixantena que s’han estudiat, la nostra és la dinovena que menys penja, que més cap amunt es troba, la qual cosa no està gens malament, veritat? A més, els catalanoparlants no hem anat tallant escrots indígenes i fent apujar a una posició més elevada el nostre testicle dret, cosa que sí que han fet i continuen fent els castellans. En aquest sentit, tenim la consciència –i l’anatomia asimètrica dels collons– ben tranquil·la.
Per acabar, adjunte unes fotografies ben descriptives, que mostren aquesta actitud d’autoodi, diglòssica, asimètrica i contradictòria del que promet el nostre MHP. S’han de tenir els testicles ben grossos i elevats per tuitejar coses així.

1 comentari:

  1. Ai mare! I si l'hagueres sentir llegir dos fulls en valencià defensant el valencià amb totes, absolutament totes les vocals tancades: hóme, cósa, pórta ... estaries com jo que me'n puge per les parets. I això que es diu Fabra, com Pompeu Fabra a qui tanta mania li tenen, i que és de Castelló! Els presidents aquests de la Generalitat Valenciana (o l'alcaldessa de València) acostumen a tenir un cognom ben català (Camps, Fabra, Barberà) però no es canvien el nom del bateig al valencià ni per casualitat (ai Alberto!). Què volies?

    ResponElimina